Кои се факторите кои влијаат на јачината на машината за шут-бласт

2021-12-27

1. Брзината на шут минирање, но исто така мора да бидеме свесни дека зголемувањето на брзината на шут минирање и зголемувањето на јачината на шут минирање, стапката на оштетување на шут минирање исто така ќе се зголеми, а односот меѓу нив е пропорционален. Вториот е големината на шут-бластирањето. Големото минирање ќе има поголема сила на удар и природно ќе ја зголеми силата. Сепак, генерално ќе избереме помала челична шутка која е погодна за јачината на шут-минирање бидејќи челичниот удар е преголем. Тогаш стапката на покриеност ќе се намали.

Второ, цврстината и количеството на дробење на шут минирање, овие два фактори, исто така, ќе влијаат на јачината на ударот на машината за пловечки минирање. Ако цврстината на шут минирање е поголема од тврдоста на деловите, тогаш промената на тврдоста на шут минирањето нема да има многу ефект. Ако цврстината на плоскот е помала од цврстината на деловите, јачината на плоскавото минирање ќе се намали со намалувањето на вредноста на неговата цврстина. Дополнително, кога ќе се оштети ударното минирање на машината за минирање, тоа ќе претставува пад на јачината на исфрлање, а скршениот челичен истрел ќе го оштети изгледот на деловите на машината доколку неговата неправилна форма не се исчисти навреме.




  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy