Процесот на работа на машината за пловечко минирање

2022-02-14

Опремата за шут минирање од типот гасеничар е широко користена при чистење на површината на мали и средни сериски работни парчиња, со одлични перформанси и сигурен квалитет. Поради брзината, високата ефикасност и темелното чистење, тој е идеална опрема за чистење на преостанатиот песок за обликување на површината на различни серии на средни и мали одлеаноци и за чистење на површинските оксидни скали на кованици и термички обработени делови. Валањето на гумени или челични траки овозможува темелно чистење на сите површини на делот. Опремата за шут минирање од типот на гасеници може ефикасно да ги исчисти работните парчиња со средна големина и да постигне висок резултат. Опремата за пловечко минирање со гасеници е погодна за леарница и многу други индустрии. Опсегот на маса на исчистените работни парчиња е 180kg~1360kg.



Процесот на работа на машините и опремата за чистење со шут-минирачки тип роботски; проектилите сукцесивно се додаваат на машините и опремата за чистење со шут-минирање со газење, а потоа се ставаат во работното парче, вратата за напојување е затворена и погонот е подготвен; , за капијата за апчиња и започнете со работата за чистење. Откако ќе заврши чистењето, исклучете ги копчињата во низа: портата за напојување на таблетите, машината за шут-бластирање, дигалката, вентилаторот на собирачот на прашина, а потоа вклучете го моторот за рапување за да ја исчисти правот. По одредено време рапувањето престанува. Подигнете го алатот и работното парче надвор. Во случај на итност, притиснете го копчето за итно стопирање и сите машини и опрема за минирање со гасеници веднаш ќе престанат да работат. По завршувањето на целата работа, колекторот за прашина треба да се затвори навреме. Еден вентил за пеперутка и два вентили за пеперутка може да се прилагодат според ситуацијата и може да се добие добар ефект на раздвојување. Постојат три вида на брзини на проекција за машините за чистење со шут-минирање со газење.
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy