Фактори кои влијаат на ефектот на шут минирање на машината за шут минирање

2022-05-07

1. Тврдоста намашина за шут минирањечеличен песок: кога цврстината на челичниот шут и челичниот песок е поголема од онаа на делот, промената на вредноста на неговата цврстина не влијае на јачината на шутот. Моќта намашина за шут минирањее намалена на јачината на шут минирање; кога челичниот шут и челичниот ронки се помеки од деловите, ако вредноста на тврдоста на шутот се намали, се намалува и јачината на шутот. Доколку не се постигне саканиот ефект, моќта намашина за шут минирањеможе соодветно да се зголеми. за да се зголеми јачината на шут минирање.

2. Брзина на ударно минирање: кога се зголемува брзината на шут минирање, се зголемува и јачината на шут минирање, но кога брзината е превисока, се зголемува оштетувањето на челичниот шут и челичниот песок.

3. Големината намашина за шут минирањечеличен ронки: Колку е поголем челичниот удар, толку е поголема кинетичката енергија на ударот и толку е поголема јачината на ударното минирање. Затоа, при одредување на јачината на шут-минирање, треба да избереме само мал челичен шут и челичен ронки, така што стапката на чистење ќе биде релативно зголемена. Големината на шут минирањето е исто така ограничена со обликот на делот. Кога има жлеб на делот, дијаметарот на челичниот шут и челичниот ронки треба да биде помал од половина од внатрешниот радиус на жлебот.

4. Агол на проекција: Кога млазот од челичен шут и челичен песок е нормален на работното парче што треба да се прска, цврстината на челичниот шут и челичниот песок е релативно добра, и обично треба да се чува во оваа состојба за шут минирање. Ако е ограничено со обликот на деловите, кога е потребно минирање со мал агол, големината и брзината на челичниот удар и челичниот ронки треба соодветно да се зголемат.


  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy