Одржување на машина за шут минирање челични цевки

2022-05-17

Треба да се обрне внимание на следните точки при одржувањето и одржувањето намашина за шут минирање на челични цевки:
1. Често проверувајте ги навртките за сидро намашина за шут минирање на челични цевкитело на комората и навреме затегнете ги ако се лабави.
2. Често проверувајте дали појасот за дигалка е премногу лабав или отклон, и доколку се открие некаква абнормалност, треба навреме да се намести и затегне.
3. Редовно проверувајте го абењето на сечилото за шут, разделното тркало и насочениот ракав намашина за шут минирање на челични цевки. Кога дебелината на сечилото е рамномерно истрошена за 2/3, ширината на прозорецот на тркалото за делење е рамномерно истрошена за 1/2, а ширината на абење на прозорецот со насочен ракав е униформа. Кога ќе се зголеми за 15 mm, треба да се замени.
4. Често проверувајте го транспортерот со завртки. Кога дијаметарот на сечилото се носи за 20 mm, треба да се замени.
5. Често проверувајте ги и чистете ги остатоците на екранот на сепараторот за песок на пелети. Кога ќе се утврди дека екранот се носи, треба да се замени навреме.
6. Често додавајте или менувајте го лубрикантот според системот за подмачкување.
7. Редовно проверувајте и чистете го абењето на внатрешната заштитна плоча. Ако се открие дека гумената плоча од манганова плоча отпорна на абење е истрошена или скршена, таа треба да се замени навреме.

8. Секогаш чистете ги расфрланите проектили околу опремата за да спречите лизгање и повреда на операторот.

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy