Принцип на работа на машината за шут минирање со челични плочи

2023-03-15

Принципот на работа намашина за шут минирање со челични плочие како што следува:


Транспортер со завртки:пред сè, работното парче што треба да се исчисти ќе биде испратено во комората за плосковитување преку машината за шут минирање преку шрафовиот транспортер. Транспортерот со завртки е специјален преносен уред. Го турка работното парче напред преку дејството на спиралата и ја контролира брзината на движење и насоката на работното парче.


Турбина за шут:Кога обработуваното парче ќе влезе во комората за шут-минирање, машината за плотно минирање со голема брзина почнува да работи. Шот-бластерот е опремен со брзо ротирачко работно коло, кое се движи со електричен мотор или хидрауличен притисок за да произведе ротација со голема брзина. Во исто време, преку машината за шут минирање, брзо се движи шут или челичен шут се прска во машината за шут минирање. Овие истрели или челични истрели влијаат на површината на работното парче за да ја исчистат 'рѓата, оксидацијата, маслото и другите нечистотии на површината.


Систем за отстранување прашина:ќе се генерира голема количина прашина и отпаден гас во просторијата за минирање на машината за шут-минирање преку тип. За да се заштити животната средина и здравјето на операторите, опремата треба да биде опремена и со ефикасен систем за отстранување на прав. Системот за отстранување прашина главно ги филтрира и обработува генерираната прашина и отпадниот гас преку филтерскиот елемент, отстранувачот на прав и другите уреди.

Принципот на работа на машината за шут минирање со челични плочи е релативно едноставен, но неопходно е да се обрне внимание на работниот статус и одржувањето на опремата за да се обезбеди нормално функционирање и ефектот на чистење на опремата.



steel plate shot blasting machine

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy