Заеднички параметри и принципи на работа на машините за минирање

2021-06-05

Кингдао Пухуа тешка индустрија копродукции, Ltd ќе ги разглобат вообичаените параметри и принципите на работа на машината за минирање шут за вас:
   
Воопрема за минирањемеханизам што го видовме претходно, истражувачките објекти се принцип на работа и структура на опрема на машината за истрелување, дневно одржување и други главни точки, така што системот за циклус на ладење на машината за истрелување ќе биде порафиниран и за детално истражување, следниов уредник ќе прикачи параметри на опремата.
Податоци за заеднички параметар на машината за минирање:

Дебелината на челичната плоча е 600 ~ 1200 mm, оригиналната количина на минирање е 3400KG, бројот на уреди за минирање е околу 7 ~ 13, брзината на уредот за истрелување е 1500 ~ 2500 вртежи и излезната моќност наопрема за минирањее 90 / KW.

Принцип на работа на машина за минирање
1. Онојмашина за минирањеќе произведе центрифугална сила и спротивна сила при ротирање со голема брзина. Само на овој начин, брзината на минирање може да се зголеми во состојба, што го олеснува формирањето на проток на воздух при голема брзина на вртење, така што површината на металното работно парче може да добие слој на отпорност на оксидација.
2.When the опрема за минирањеthrows the metal material layer, it is to clean up the rusty iron and oxide layer on the surface of the workpiece. It will enter the transportation room through the bottom of the опрема за минирањеfor lifting, and the lifter will automatically send the shot material after it is separated. In the recycling system of the машина за минирање, waste is recycled to reduce labor costs.
3.Because the машина за минирање adopts a fully enclosed mode, the workpiece машина за минирање produces a strong impact effect during high-speed operation, and will be worn to a certain extent by the outside of the машина за минирање itself, so the equipment will be equipped with a cleaning room inside. The dust and debris left behind during the машина за минирање are well treated.
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy