Одржување на машината за минирање

2021-06-15

Машина за минирање песоккако важна машина во индустриското производство, не само што ја намалува употребата на работна сила, ги намалува трошоците за производство, туку исто така го прави индустриското производство попогодно и побрзо, но ако работната состојба е долга, тоа ќе го скрати работниот век, затоа направете добра работа Одржувањето е важно и следно запознавање со знаењето за одржување на машината за минирање на песок.
Одржување намашина за минирање песокможе да се подели на месечно одржување, неделно одржување и редовно одржување. Чекор на одржување е да се намали изворот на гас, да се извршат прегледи на стопирање, да се отстрани млазницата, да се провери и исчисти касетата со филтерот, да се исчисти чашата за вода.
Проверете го вклучувањето, проверете дали е нормално и вкупното време на издувните гасови, проверете дали затворената заптивка на вентилот старее и пука, ако тоа се случи, потребно е да се замени.
Редовно да се проверува безбедносниот систем за да се избегнат безбедносни опасности за време на работата за да се обезбеди нормално функционирање намашина за минирање.
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy