Составот на челична плоча преку машина за шут минирање

2022-01-10

Начелична машина за шут минирањеглавно се состои од просторија за чистење, ролерска маса за пренесување, машина за шут-минирање, систем за циркулација на шут (вклучувајќи лифт, сепаратор, транспортер со завртки и цевковод за транспорт на шут), отстранување на прашина, електрична контрола и други компоненти.

1. Соба за чистење: Собата за чистење е структура за заварување во облик на кутија во облик на плоча со голема празнина. Внатрешниот ѕид на просторијата е обложен со заштитни плочи отпорни на абење ZGMn13. Операцијата за чистење се изведува во затворена шуплина.

2. Маса со ролери за пренесување: Поделена е на внатрешна транспортна ролерска маса и ролерска маса за пренесување во делот за утовар и растовар. Внатрешната ролерска маса е покриена со обвивка со висок хром отпорна на абење и граничен прстен. Обвивката отпорна на абење со висока содржина на хром се користи за заштита на масата со ролери и за издржување на ударот на проектилите. Граничниот прстен може да го натера работното парче да работи во однапред одредената положба за да спречи отстапување и да предизвика несреќи.

3. Дигалка: Главно е составена од горен и долен менувач, цилиндар, појас, бункер итн. Горните и долните макари на ременот со ист дијаметар на дигалката се заварени во полигонална структура со ребра плоча, плоча на тркалото и центар на тркалото за зајакнување на силата на триење, избегнување на лизгање и продолжување на работниот век на ременот. Капакот на дигалката е свиткан и формиран, а капакот на средната обвивка на дигалката може да се отвори за да се поправи и замени бункерот и преклопувачкиот ремен. Отворете го капакот на долната обвивка на дигалката за да ја отстраните блокадата на долниот проектил. Прилагодете ги завртките од двете страни на горното куќиште на дигалката за да ја придвижите плочата за влечење да се движи нагоре и надолу за да ја одржите затегнатоста на појасот за дигање. Горната и долната макара користат топчести топчести лежишта со квадратни седишта, кои можат автоматски да се прилагодат кога се подложени на вибрации и удари и имаат добри перформанси на запечатување.

4. Машина за шут минирање: Усвоена е машината за минирање со шут со еден диск, која денес стана машина за шут минирање на високо ниво во Кина. Главно е составен од ротирачки механизам, работно коло, обвивка, насочен ракав, тркало за набивање, заштитна плоча итн. Работното коло е ковано со материјал Cr40, а сечилата, насочениот ракав, тркалото за пилинг и заштитната плоча се сите излеани со високо хромиран материјал.

5. Уред за прочистување: Овој уред прифаќа вентилатор под висок притисок и има повеќе групи на еластични млазници за дување со различни агли во делот на помошната комора на телото на комората за да се исчистат и исчистат преостанатите проектили на површината на работното парче.

6. Запечатување на влезот и излезот: Уредите за заптивање на влезот и излезот на работното парче се направени од челични плочи од гумени пружини. Со цел да се спречи испрскањето на проектилите надвор од просторијата за чистење за време на пукање, се поставуваат повеќе армирани заптивки на влезот и излезот од работното парче, што се карактеризира со силна еластичност. , Долг живот, добар ефект на запечатување.

7. Систем за отстранување прашина: Филтерот за кеси главно се состои од филтер за вреќи, вентилатор, цевковод за отстранување прашина итн. за да се формира систем за отстранување прашина. Ефикасноста на отстранување на прав може да достигне 99,5%.

8. Електрична контрола: Системот за електрична контрола прифаќа конвенционална контрола за контрола на целата машина и усвојува висококвалитетни електрични компоненти произведени дома и во странство, што ги има предностите на високата доверливост и практичното одржување. Главното коло се реализира со мали прекинувачи и термички релеи. Краток спој, фазни загуби, заштита од преоптоварување. И има повеќе прекинувачи за итни случаи за да се олесни исклучувањето во итни случаи и да се спречи проширување на несреќите. Има безбедносни заштитни прекинувачи на просторијата за чистење и секоја врата за проверка на просторијата за чистење. Кога ќе се отвори која било врата за проверка, машината за шут-бласт не може да се вклучи.



  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy